Boršč
Recepty, PolévkySuroviny
- 30 dkg hovězího masa
- 30 dkg vepřového masa
- 30 dkg uzeného masa
- 2 klobásy
- 20 dkg hlávkového zelí
- 1 velká mrkev
- 1 kořen petržele
- 10 dkg kořene celeru
- 20 dkg červené řepy
- 1 velká cibule
- 2 rajčata
- 1 lžíce octa
- sůl
- pepř
- celé nové koření
- 3 bobkové listy
- 1,5 l vývaru z masa
- lžíce sádla
- 2 větší brambory
- smetana
Postup Boršč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme maso doměkka. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři.
Do hrnce dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru (z vařeného masa) a vaříme.
Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo, ocet.
Asi po 10 minutách přidáme nakrájené zelí na nudličky, zbytek vývaru, brambory na kostičky a uvaříme doměkka.
Nakonec přídáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme. Na talíři si každý nalije do polévky smetanu.