Boloňské toasty se salátem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 plátky toastového chleba
4 lžíce boloňské omáčky (nejlépe studené, když ztuhne v ledničce)
2 lžíce nastrouhaného sýra (ale i plátky - já měla Parmazán)
kousek cibule (na kolečka)
Salát:
hrst natrhaného ledového salátu
1 rajče (nakrájené na menší kousky)
1 lžička olivového oleje
pár kapek balzamikového octa
strouhaný Parmazán (nebo Balkán, Feta)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky rozetřeme boloňskou omáčku, poklademe kolečky cibule nebo pórku, posypeme sýrem, přiklopíme dalším toastem. Lehce zmáčkneme a vložíme do toastovače.

  2. Lze ale připravit i v troubě pod grilem, pak stačí i 1 plátek chleba, není třeba zakrývat jej vrchním.

  3. Salát: všechny ingredience na zálivku smícháme a přidáme ledový salát a rajče, posypeme sýrem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!