Přírodní kotleta s šunkovo-sýrovým vejcem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice (na pomazání kotlet)
- pesto ze sušených rajčat (na pomazání kotlet)
- olej
- Na vajíčka:
- 4 kusy vajec
- špetka soli
- pepř
- 4 lžíce nastrouhaného parmazánu nebo podobného sýra
- 100 g nadrobno nakrájené šunky
- pažitka na posypání vajec (nemusí být)
Postup Přírodní kotleta s šunkovo-sýrovým vejcem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Z jedné strany potřeme pestem ze sušených rajčat.
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a kotlety nejdříve zprudka opečeme ze strany, kterou jsme potřeli pestem, pak z druhé strany. Z každé strany asi 2-3 minuty. Plamen stáhneme, podlijeme trochou vody a ještě tak 10-15 minut dusíme a odstavíme.
Troubu rozpálíme na 230 stupňů, použijeme horký vzduch, pokud máme.
Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli ušleháme hodně do tuha. Když misku obrátíme, bílky nesmí vytékat. Pak k nim přidáme nastrouhaný parmazán, na kostičky nakrájenou šunku a opatrně promícháme.
Do pekáčku na pečící papír uděláme 4 hromádky z bílků, do každého uděláme jamku. Vložíme je do trouby a pečeme 3 minuty. Pak je vyjmeme, pokud je potřeba, důlky malinko prohloubíme, do každého vložíme žloutek a pečeme další 3 minuty.
Kotlety podáváme s vejcem a vařenými brambory.