Blesková koprová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

150 ml smetany na šlehání
1 l domácího kefíru nebo kysaná smetana
2 stroužky česneku
citronová šťáva
sůl
pepř dle chuti
na rozředění mléko nebo naopak mouka na zahuštění
4 uvařená vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Kopr nasekáme na jemno, 1 stroužek česneku na drobné kousky, přidáme špetku pepře a rozvoníme na másle.

  2. Přilijeme smetanu.

  3. Vaříme asi 5 minut.

  4. Poté přidáme 2. prolisovaný stroužek česneku, špetku soli, pepře a citronovou šťávu dle chuti.

  5. Pokud chceme, můžeme ještě zředit mlékem, nebo naopak zahustit moukou - v tomto případě ještě provaříme asi 10 minut (já nezahušťovala).

  6. Do hotové polévky prolisujeme lisem na brambory vařená vejce, promícháme, případně ještě dochutíme a necháme 5 minut spojit chutě Tato skvělá a rychlá polévka vznikla díky zbylému koprovému přelivu z receptu, jehož odkaz uvádím v poznámce, který jsem realizovala v týdnu a dodala foto. Přeliv jsem si mírně upravila, jak píšu v komentíku k tomuto receptu a rozhodně budu dělat úmyslně. Děkuji autorce za nápad.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!