Biskupský hrnkový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku cukru krupice
1 hrnek vlažného mléka
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
200 g změklého másla
špetka soli
Dále dle chuti:
kandované ovoce
nasekané nebo pomleté ořechy
nasekaná čokoláda
nasekané nebo pomleté mandle
sušené brusinky nebo rozinky
Po vychladnutí:
čokoládová poleva - světlá či tmavá
ořechy nebo mandle

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.

  2. Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.

  3. Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo mandle, kandované ovoce, nasekanou čokoládu, brusinky nebo rozinky.

  4. Nakonec přidáváme po částech pevně vyšlehané bílky.

  5. Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na velký biskupský chlebíček nebo do dvou vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet, kde těsto rozdělíme na dvě části.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dle velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí.

  7. Po zchladnutí přelijeme světlou či tmavou polevou, případně z obou uděláme mramorování, případně ještě posypeme ořechy nebo mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!