Perníková chaloupka ja-ma

Recepty, Zdobení

Suroviny

Pekla jsem podle tohoto receptu:
50 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
5 dkg másla
10 dkg medu
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 lžíce koření do perníku
Poleva:
1 bílek
160-200 g moučkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, před pečením, nebo těsně po upečení potřeme rozšlehaným vejcem.

  2. Poleva: prosetý cukr, bramborový škrob, bílek a citrónovou šťávu třeme v misce vařečkou 20 minut, je to dřina, ale poleva pak je taková, jaká má být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!