Biskupský beránek II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
5 vajec
1/2 prášku do pečiva
130 g Hery
30 g másla (poměr Hery a másla lze libovolně měnit)
2 lžíce mletých ořechů
1/4 hrnku rozinek
rum (tak aby rozinky byly potopené)
čokoláda (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.

  2. Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 160-170°C vyhřáté troubě 45-50 minut. Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!