Sušenkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g máslových sušenek bez náplně
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
- 120 g másla
- NÁPLŇ:
- 300 ml mléka
- 2 lžíce pískového cukru
- 1 vanilkový pudink
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
- DÁLE:
- 1 plechovka mandarinek
- 1 sáček čiré dortové želatiny
- Olej
- moučkový cukr na formu
Postup Sušenkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme krém, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a zpracujeme těsto.
Formu vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Sušenkovou hmotu rukama vtlačíme na dno a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přidáme postupně vychladlý pudink. Náplň namažeme na sušenkový korpus. Poklademe okapanými mandarinkami.
Zbylou šťávu doplníme vodou, přidáme k želatině a připravíme podle návodu. Mírně vychladíme a polijeme korpus. Dáme vychladit.