Středomořský těstovinový salát podle Jeny

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g těstovin fusilli
150 g sušených rajčat v oleji
2 lžíce kaparů ve vinném octu
2 lžíce aceto balsamico
1/2 pórku
150 g ricotty
150 g majonézy
100 g nivy
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané hladkolisté petrželky
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na vlasové nudličky a osolíme, aby trochu zavadnul. Přidáme nakrájená sušená rajčata i s olejem, kapary i s nálevem, balsamico a promícháme.

  2. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a přidáme k ostatnímu. Promícháme, necháme vychladnout, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme přes noc do ledničky.

  3. Druhý den smícháme ricottu s majonézou a jemně nastrouhanou nivou, přidáme petrželku, trochu olivového oleje, česnek utřený se solí a pepř. Vše smícháme dohromady a necháme proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!