Bílá vánoční zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí
4 brambory
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy
7 kuliček celého pepře
7 kuliček nového koření
1 kelímek šlehačky
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme zesklovatět na másle na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme zelí i s nálevem.

  2. Přidáme koření, bobkový list a vaříme za občasného míchání do změknutí zelí (doba vaření trvá půl až 3/4 hodiny).

  3. Mezitím uvaříme zvlášť brambory, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Brambory slijeme a přidáme do polévky.

  4. Nakonec přilijeme smetanu, bílek, dochutíme solí, popř. pepřem, libečkem nebo jinou natí a povaříme společně ještě asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!