Bešamelové sýrové krokety

Recepty, Předkrmy

Suroviny

100-150 g másla
150 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g strouhaného sýra výrazné chuti (Parmazán)
4 vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Za stálého míchání promícháme, dokud se sýr nerozpustí.

  2. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pomoučněný vál na sílu 3 mm a necháme vychladit. Vychladlou hmotu rozkrájíme na čtverečky o rozměrech cca 4x4 cm. Čtverečky obalíme v mouce, jemně našlehaných bílcích a naposledy ve strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!