Špenát z listů brutnáku lékařského

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

brutnák lékařský - cca dva velké cedníky listů
olej nebo máslo
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
voda
Opečené knedlíkové kostky:
knedlíky
2 vejce
sůl
mleté chilli
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Listy brutnáku propláchneme studenou vodou, dáme do hrnce nebo jiné nádoby a spaříme horkou vodou. Necháme vychladnout, pak listy lehce vymačkáme a pokrájíme je.

  2. Do kastrolu nebo pánve dáme olej, přidáme spařené listy brutnáku, případně ještě trochu vody a restujeme je, dokud se voda neodpaří.

  3. Pokud je voda odpařená a listy nejsou ještě měkké, přidáme trochu vody a opět necháme odpařit. Nakonec dochutíme propasírovaným česnekem, solí a pepřem.

  4. Opečené knedlíkové kostky: Vejce osolíme, přidáme libeček (může být i sušený), chilli, sůl a metličkou prošleháme. Knedlík nakrájíme na vyšší plátky a ty pak na kostky. V pánvi rozpálíme olej. Kostky knedlíků smáčíme v rozšlehaných vejcích a ze všech stran na oleji opečeme. Opečené knedlíky dáme na papírovou utěrku, aby se tuk vsákl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!