Bešamelové krokety s masem a sýrem

Recepty, Ostatní

Suroviny

asi 50 g másla
3 - 4 cibule
3 lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby
200 g uzeného masa
200 g šunky
100 g goudy
hrst nasekané pažitky
sůl a pepř
na obalení:
hladká mouky
3 vejce
strouhanka
olej na smažení
Dip:
kysaná smetana
sůl a pepř
lžička hořčice
citron a cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme. dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.

  2. Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.

  3. Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem. Skvěle chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!