Bažant na dvou vínech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 bažant
1 petržel
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
300 ml červeného vína
100 ml bílého vína
200 g anglické slaniny
20 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
20 kuliček jalovce
5 bobkových listů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.

  2. Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny..

  3. Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!