Bažant na pórku a houbách - podle herce Petra Haničince

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 bažant
asi 50 + 50 g uzené slaniny
sůl
máslo na pekáč
kuličky pepře
pórek
2 hrsti čerstvých hub na plátky
K podávání:
brambory
brusinkový nebo rybízový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného, dobře omytého bažanta protáhneme vyuzenou slaninou a osolíme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme plátky slaniny, několik zrnek celého pepře a pórek nakrájený na kolečka.

  2. Na směs dáme bažanta a mírně podlijeme. Když bažant začíná zlátnout, přidáme na plátky nakrájené houby, chvíli podusíme a pak dopečeme do zlaté kůrčičky.

  3. Podáváme s bramborem a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!