Kynuté pečivo s rozinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g prosáté hladké mouky
sůl
100 g cukru
100 g máslové hery
2 žloutky
1/2 kostky droždí
asi 250 ml mléka
citronová kůra
rozinky namočené v rumu
vanilka

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme zahřáli vnitřek z vanilkového lusku. Než ale mléko vlijeme do těsta, necháme ho trochu zchladnout, rozpustíme v něm sůl a rozkvedláme žloutky. Vypracujeme vláčné měkké těsto.

  2. Necháme vykynout a pak těsto zpracujeme do žádaných tvarů. Potřeme bílkem a posypeme sezamem.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!