Batáty ve slaninové košilce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g batátů
300 g uzené slaniny pokrájené na plátky- anglická, moravská, pikantní, vahalova...
koření nebo kořenící směs dle chuti
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silnější hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým množstvím oleje. Stačí jen maličko, jen tolik, aby na batátech dobře drželo koření a sůl, kterým batáty posypeme dle chuti.

  2. Každý hranolek nebo lodičku obalíme do slaniny a skládáme vedle sebe na plech s pečícím papírem. Zakryjeme obdélníkem pečícího papíru nebo alobalu a pečeme takto v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut. Pak alobal sejmeme a dopečeme tak, aby byla slanina dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen jako chuťovku s různými dipy a studenými omáčkami dle chuti, nejlépe ze zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!