Polévka karbanátek

Recepty, Polévky

Suroviny

Na kuličky:
650 g mletého vepřového masa
100 g rýže
2 lžíce oleje
1 syrové vejce
1 malá cibule
Na polévku:
500 ml vývaru (kuřecí, vepřový)
1,5 l vody
sůl podle chuti
1 mrkev - (kousek mrkve můžeme na jemno nastrouhat pro lepší barvu)
1 celer
1 cibule
130 g pastiňáku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu, které tvoříme mezi dlaněmi.

  2. Do hrnku dáme trochu oleje, přidáme zeleninu na kostky nakrájenou, může být i celá a orestujeme 2-3 minuty.

  3. Přidáme cibuli, vývar,vodu a sůl a necháme vařit.

  4. Pak přidáme kuličky po jednom do hrnce a vařte asi 35 až 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!