Karbanátky z bulguru

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

bulgur
strouhaný sýr
vejce
majoránka
cibulka (osmažená na másle)
mletá paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme bulgur v osolené vodě dle návodu (já cca 5 minut povařila ve dvojnásobném množství vody a pak nechala přikryté dojít asi 20 minut).

  2. Uvařený bulgur smícháme se strouhaným sýrem a vejcem (dala jsem 1 vejce na cca půl hrnku syrového bulguru), smaženou cibulkou, majoránkou, pepřem, trochou mleté papriky.

  3. Ze směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance a opečeme na pánvičce na oleji do zlatova. Jde to i v troubě - kdo upřednostňuje dietnější variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!