Barevná dietní večeře

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 cibule
1 žlutá paprika
1 červená paprika
250 g brokolice
2 rajčata
100 g širokých rýžových nudlí
2 vejce
1 lžička kurkumy
1 lžička sušené papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, omytou brokolici rozebereme na růžičky (košťál jsem nepoužila, zůstal do polévky).

  2. Brokolici necháme na pařáčku téměř změknout a ihned prolijeme studenou vodou aby si zachovala barvu. Mezitím rozehřejeme na hluboké nepřilnavé pánvi 1 dcl vody rozmíchaný se solí, kurkumou a paprikou a přidáme cibuli. Když je cibule téměř měkká, přidáme papriky a dusíme dokud nezavadnou.

  3. Rýžové nudle připravíme podle návodu, scedíme a přidáme k cibulovo-paprikové směsi ze které jsme nechali vyvařit tekutinu a krátce orestujeme.

  4. Do zapékací misky vysypeme na drobno pokrájenou brokolici, poklademe plátky rajčat a nakonec navršíme nudle s paprikou. Vše prolijeme 2 vejci rozšlehanými se špetkou soli a lžící horké vody.

  5. Zapékáme asi 20 minut na 190°C. Podáváme s žitným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!