Jemné krůtí ragú

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího masa (prso nebo vykostěné horní stehno)
máslo
1 cibule
1 mrkev
asi 300 g květáku
1 lžíce hladké mouky
250 ml smetany na vaření
drůbeží vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolu nebo na pánvi roztopíme kousek másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.

  3. Nyní přihodíme maso, necháme ho až zbělá a potom hned přidáme kolečka mrkve a na malinké růžičky rozebraný květák.

  4. Zasypeme hl. moukou a chvíli osmahneme.

  5. Zalijeme naběračkou vývaru a smetanou.

  6. Necháme dusit do té doby, než zelenina mírně změkne. Pozor na dlouhé dušení,zelenina musí být na skus!

  7. Dochutíme solí a pepřem, případně omáčku ještě trochu naředíme vývarem podle toho, jak ji chceme mít hustou. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem. My jsme dnes měli s houbovýma knedlíkama - viz. pozn.- a bylo to moc dobré!:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!