Bagety s olivovými poupaty

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

320 ml vody
4 lžíce olivového oleje
2 rovné lžičky soli
250 g celozrnné pšeničné mouky jemné
350 g hladké mouky
asi 7-8 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. 180 ml vody a 180 g hladké mouky z celkového daného množství a 2 g droždí rozmícháme do hladka a necháme kvasit v teple místnosti asi 12 hodin.

  2. Ráno smícháme se zbylými surovinami a vypracujeme příjemné těsto. Necháme vykynout (asi 40-50 min), pak propracujeme, rozdělíme na díly a z každého umotáme bagetu.

  3. Bagetky necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem, nůžkami do každé uděláme několik malých dvojitých zástřihů do kříže a do každé dírky hluboko vtlačíme okapanou olivu. Pečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20-25 min)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!