Lehký tvarohový krém se zeleninou

Recepty, Ostatní

Suroviny

400 g měkkého tvarohu
200 ml zakysané smetany
1 PL citrónové šťávy
1/2 ČL červené sypké papriky
70 g sladkokyselých okurek
1 větší mrkev
sůl
mletý bílý pepř
1 PL Dijonské hořčice
1 malá salátová okurka
1 KL cukru
Na ozdobení:
1 menší mrkev
1 malá sladkokyselá okurka
1/2 citronu
bylinky
toustový chléb nebo jiné pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dámě měkký tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a mletou papriku. Všechno dobře promícháme a necháme asi jednu hodinu v chladu.

  2. Sladkokyselé okurky nakrájíme na jemné nudličky, mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nastrouhanou mrkev a okurku do vychladlého krému, který dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Část krému ochutíme hořčicí. Salátovou okurku důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  4. Do připravených sklenic navrstvíme krém střídavě s plátky okurek. Zdobíme nastrouhanou mrkví nebo okurkou, plátkem citronu a bylinkami. Podáváme s opečenými tousty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!