Tuňák v pepři

Recepty, Ryby

Suroviny

4 steaky tuňáka (asi 3 cm silné)
4 PL směsi drcených pepřů (sečuánský, černý, zelený)
pár snítek tymiánu
3 vařené žloutky
šťáva z 1 citronu
mořská sůl
panenský olivový olej (cca 100 ml)

Postup přípravy receptu

  1. V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem.

  2. Pepře promícháme se lžičkou soli a ve směsi obalíme tuňáka.

  3. Rozpálíme gril či grilovací pánev a opékáme na ní plátky tuňáka asi 2 minuty z každé strany. Měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.

  4. Vyjmeme a necháme asi minutu stát.

  5. Pak ostrým nožem nakrájíme asi po 1 cm proužky zhruba do 2/3 síly plátku. Do zářezů nacpeme omáčku a steak posypeme posekaným tymiánem. Dozdobíme citronem a podáváme se salátem a bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!