Bačova kotleta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší kotlety bez kosti
- 3-4 menší žampiony
- 1 vajíčko
- 3 kusy korbáčků
- 1 lahůdková cibulka
- 1 menší cibule
- půl lžíce másla
- sůl
- pepř
- olej
Postup Bačova kotleta
Postup přípravy receptu
-
nejdříve uděláme náplň do kotlet: Na másle zpěníme jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky. Když je šťáva ze žampionů téměř odpařená, vmícháme na kousky nakrájené korbáčky, promícháme a přidáme vajíčko. Směs by měla být táhnoucí se.
Do kotlet nařízneme kapsu, kterou uvnitř nesolíme a naplníme je částečně zchladlou nádivkou. Osolíme, opepříme, sepneme jehličkami, nebo párátky a na oleji a osmažené cibuli dorůžova zprudka opečeme z obou stran.
Poté kotlety i se štávou dáme do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme dorůžova. Během pečení podléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovým salátem.