Bačova kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší kotlety bez kosti
3-4 menší žampiony
1 vajíčko
3 kusy korbáčků
1 lahůdková cibulka
1 menší cibule
půl lžíce másla
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. nejdříve uděláme náplň do kotlet: Na másle zpěníme jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky. Když je šťáva ze žampionů téměř odpařená, vmícháme na kousky nakrájené korbáčky, promícháme a přidáme vajíčko. Směs by měla být táhnoucí se.

  2. Do kotlet nařízneme kapsu, kterou uvnitř nesolíme a naplníme je částečně zchladlou nádivkou. Osolíme, opepříme, sepneme jehličkami, nebo párátky a na oleji a osmažené cibuli dorůžova zprudka opečeme z obou stran.

  3. Poté kotlety i se štávou dáme do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme dorůžova. Během pečení podléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!