Přírodní drůbeží játra s maďarskou klobásou, cibulí a sýrovými krekry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g drůbežích jater
1 kus maďarské klobásy
1 cibule
olej
sůl, pepř
Na krekry:
1 balení plátků tvrdého sýra 30% tuku
oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Tak 10-15 minut předem rozehřejeme troubu na 200 stupňů

  2. Tvrdý sýr nakrájíme z rohu do rohu na trojúhelníčky a naskládáme je na pečící papír na plechu. Každý trojúhelníček okořeníme kořením, jaké máme rádi. Já použil Habibi z Turecka a sušený česnek. Ve chvíli, kdy vkládáme plech do trouby, ztlumíme teplotu na 180 stupňů Pečeme 12-13 minut.

  3. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, následně játra, nakonec cibuli. Vše restujeme zhruba 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme se sýrovými krekry, ale klidně i s opečenými bramborami, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!