Hokaidó s cizrnou v kokosovém mléce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 menší červená cibule
1/2 velké dýně hokaidó
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 plechovka cizrny i s nálevem
2 hrsti baby špenátu
medvědí česnek
kari koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a odložíme stranou. V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku, poté přidáme připravenou dýni a asi 5 minut restujeme ze všech stran.

  2. Zalijeme kokosovým mlékem a cizrnou i s nálevem a necháme zavařit. Poté ztlumíme plamen a vaříme asi 20 minut do změknutí dýně.

  3. Vmícháme čerstvý baby špenát a ještě chvíli provaříme. Nakonec přidáme medvědí česnek, kari koření a sůl - množství dle své chuti. Podáváme s kuskusem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!