Pařížská kvítečka s ořechovou kuličkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
70 g mletého cukru
150 g másla
30 g mletých ořechů
30 g nastrouhané čokolády
2 KL kakaa
1 žloutek
Krém:
základní krém
mleté ořechy
čokoláda
rum
Ořechové kuličky:
100 g ořechů
100 g cukru
1 bílek
trochu rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Pečeme 180°C cca 8 minut.

  2. Upečená kolečka slepujeme krémem a poléváme čokoládovou polevou. Jakmile poleva zatuhne, dáme na každý kvíteček cukrářkou špičkou trochu krému a přilepíme ořechovou kuličku.

  3. Krém: Do základního krému vmícháme trochu mletých ořechů (přesívám přes hrubé síto, aby krém prošel špičkou), vychladlou rozpuštěnou čokoládovou polevu a trochu rumu.

  4. Ořechové kuličky: Všechny suroviny vypracujeme a tvoříme malé kuličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!