Bábovka Margot

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 tyčinka Margot
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
3 vejce
150 ml oleje
25O ml mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 lžíce rozinek
1-2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhanou Margotku smícháme s moukou, kypřícím práškem a rozinkami.

  2. Ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem a s olejem a postupně přiléváme mléko.

  3. Pak vlijeme do moučné směsi a důkladně promícháme.

  4. Nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků. 1/4 těsta oddělíme a vmícháme do ní kakao.

  5. Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme půlku světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec světlé těsto. Pečeme při 180°C asi tak 50 minut.

  6. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ořechy, které přilepíme rozpuštěnou čokoládou, nebo ji polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!