Panenka z bábovkového těsta

Recepty, Dorty

Suroviny

Bábovkové těsto:
4 vejce
300 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
2 dcl oleje
1 a půl prášku do pečiva
čtvrt litru mléka
kakao
Krém:
500 ml mléka
200 g cukru
2 vanilkové pudinky
2 másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady. Z vajíček jenom 4 žloutky. Ze 4 bílků vyšleháme sníh a vmícháme vařečkou do těsta. Vymícháme těsto. Kdo chce, může přidat kakao. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme hodinu na 180 stupňů v elektrické troubě.

  2. Uvaříme hustý pudink, po vychlazení vmícháme másla pokojové teploty a dosladíme cukrem.

  3. Upečenou a vychladlou bábovku rozkrojíme natřikrát a každý plát natřeme krémem. Potřeme krémem celou bábovku, aby na ní držela marcipánová potahovací hmota. Pak už jenom potáhnout sukýnku dle vlastní fantazie a přidat nějakou tu panenku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!