Babiččiny plněné ořechy

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
210 g mletého cukru
140 g mletých ořechů
280 g tuku (Hera, máslo)
citrónová kůra
1/2 KL koření do perníku
1 žloutek
Punč:
150 g másla
150 g moučkového cukru
1,5 nastrouhané Tatranky
150 g mletých ořechů
4 lžíce rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, necháme ho v chladnu odpočinout. Těsto rozdělíme na menší kousky a vtlačíme je do formiček na ořechy.

  2. Formičky nevymazáváme, mezi jednotlivým plněním stačí vytřít papírovou utěrkou.

  3. Po upečení necháme chvíli vychladnout a ořechy lehce vyjmeme z formiček. Plníme punčem a namáčíme v čokoládové polevě.

  4. Punč: Ze všech uvedených ingrediencí připravíme punč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!