Babiččin štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 středně velkých jablek
1 vejce
30 dkg hladké mouky
7 dkg másla
8 dkg cukru
6 lžic mléka
1 prášek do pečiva
špetka soli
troška strouhanky
troška kokosu (ale kokos nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto.

  2. Necháme chvilku odpočinout, mezitím si oloupeme a nastrouháme jablíčka, osladíme je a přidáme trochu skořice.

  3. Pak si těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme placku.

  4. Na ní nasypeme trošku strouhanky, kdo má rád kokos tak může posypat i trošku kokosem.

  5. Potom rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablíčka (nejdřív z nich ale musíme vymačkat všechnu přebytečnou šťávu). A opatrně zabalíme.

  6. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby péct cca 30-40 minut.

  7. V průběhu pečení ještě tak dvakrát potřete vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!