Růžová líčka mladého býčka

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g hovězích líček
150 ml růžového Portského vína
50 g slaniny
1 lžička kuliček růžového pepře
1 lžička zavařených brusinek (nemusí být)
snítka rozmarýnu
2 lžíce demi-glace (hodně silného zredukovaného vývaru)
1 lžíce másla
l lžíce mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi necháme zesklovatět slaninu, pokrájenou na kostičky.

  2. Přidáme trošku oleje, vložíme maso a zprudka orestujeme, / kdo může nádobu z PH použít na sporáku, orestuje maso přímo v ní /.

  3. Osolíme ho, podlijeme Portským, které necháme zčásti vyvařit.

  4. Vše přendáme do Pomalého hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme demi-glace, pepř, snítku rozmarýnu, případně brusinky a necháme pomalit na High 4-5 hodin.

  5. Máslo promneme s moukou, uděláme menší kuličky a cca hodinu před koncem je přidáme k masu, aby zahustily šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!