Pomazánka z pečeného lilku a smažené cibulky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 mladý omytý lilek nakrájený na kolečka
olivový olej
1 větší cibule (nakrájená na kostičky)
1 větší rozetřený stroužek česneku
3 lžíce jemně mletých vlašských ořechů
asi 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
čerstvá nasekaná bazalka
sůl
bílý pepř
kapka citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Lilek opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout. Ořechy můžeme na suché pánvi opražit, ale nutné to není.

  2. Do nádoby vhodné k mixování dáme všechny suroviny. Krátce zpracujeme ponorným mixérem a vychladíme v lednici. Hodí se na čerstvé pečivo, toasty i topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!