Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 zralé avokádo
1 KL jablečného nebo bílého vinného octa (můžete také použít citronovou šťávu)
1 KL dijonské hořčice
1 PL rostlinného oleje
špetka cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
+ na omáčku aioli pár listů medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.

  2. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!