Arašídová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 lžíce arašídového (slunečnicového) oleje
1 lžíce červené kari pasty
250 g mělněných arašídů
500 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
špetka drcených čili papriček
2 lžíce třtinového cukru
šťáva z jedné limety
1 lžíce světlé sójové omáčky
stéblo citronové trávy

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové trávy, limetkovou šťávu, rybí a sójovou omáčku, drcené čili a zalijte kokosovým mlékem. Vařte do zhoustnutí, asi 10-15 minut. Vyjměte citrónovou trávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!