Moje ostřejší krůtí masíčko s hlívou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí maso (já měla vykostěné stehno)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžíce koření Wok
1 lžíce čínského nesoleného koření (může být i solené)
3 velké hlívy ústřičné
2 lžíce pažitky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička oregana
stonek čerstvé bazalky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si promícháme veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou hlívu, nasekanou bazalku, česnek na proužky, přidáme vajíčko, sojovou omáčku, osolíme a trochu zalijeme olivovým olejem.

  2. Promícháme a do této marinády naložíme nakrájené krůtí maso na menší kousky a dáme do lednice, nejméně na 3 hodiny, nejlepší je přes noc.

  3. Na pánev si stříkneme olej a když se zahřeje dáme na něj veškerý obsah misky a stále prohazujeme maso dvěma dřevěnýma vidličkami až do zkřehnutí a do měkkosti masa.

  4. Nakonec vypláchneme misku od naložení masa vodou a vlijeme ho na pánev, převaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!