Moje ostřejší krůtí masíčko s hlívou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí maso (já měla vykostěné stehno)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce koření Wok
- 1 lžíce čínského nesoleného koření (může být i solené)
- 3 velké hlívy ústřičné
- 2 lžíce pažitky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oregana
- stonek čerstvé bazalky
- olej
- sůl
Postup Moje ostřejší krůtí masíčko s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Do misky si promícháme veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou hlívu, nasekanou bazalku, česnek na proužky, přidáme vajíčko, sojovou omáčku, osolíme a trochu zalijeme olivovým olejem.
Promícháme a do této marinády naložíme nakrájené krůtí maso na menší kousky a dáme do lednice, nejméně na 3 hodiny, nejlepší je přes noc.
Na pánev si stříkneme olej a když se zahřeje dáme na něj veškerý obsah misky a stále prohazujeme maso dvěma dřevěnýma vidličkami až do zkřehnutí a do měkkosti masa.
Nakonec vypláchneme misku od naložení masa vodou a vlijeme ho na pánev, převaříme a máme hotovo.