Kuřecí kousky s žampióny a tarhoňou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velké kuřecí prsa
1 větší cibule
5 menších žampiónů
1 stroužek česneku
červená sladká paprika
pepř
sůl
1 lžíce másla
hovězí bujón
sójová omáčka
1 hrnek tarhoni
1,5 hrnku horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemné proužky, žampióny na hrubší plátky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a naložíme je na chvíli do připravené směsi.

  2. Směs na naložení kuřecího masa: olej, červená sladká paprika, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, 1 velká lžíce solamylu a 2 lžičky sojové omáčky.

  3. Tarhoňu dáme na jinou pánev, zalijeme trochou oleje a na mírném ohni za stálého míchání opékáme dozlatova.

  4. Na pánev dáme krátce orestovat kuřecí kousky, poté přidáme cibuli, žampióny a lžíci másla. Dusíme pod poklicí 15 minut. Občas promícháme. Poté přisypeme opečenou tarhoňu, zalijeme horkou vodou (na 1 díl tarhoni je 1,5 dílku vody) přidáme čtvrt kostky hovězího bujónu a promícháme. Vaříme 5 minut od varu, poté vypneme a necháme pod poklicí 20 minut dojít. Po celou dobu poklici nezvedáme. Na konec vše ještě jednou promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!