Rychlý ananasový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balení listového těsta (chlazené)
1 vejce na potření
200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33%)
1 vanilkový cukr
3 lžičky moučkového cukru
1 ananas (může být i v plechovce)

Postup přípravy receptu

  1. Jeden plát listového těsta (rozložený na pečícím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát listového těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.

  2. Takto připravené těsto rozkrojíme radýlkem na 6 čtverců, které od sebe mírně oddělíme a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10-15 minut.

  3. Vychlazenou smetanu, 3 lžičky moučkového cukru a vanilkový cukr vyšleháme, až je vše pěkně tuhé. Vychladlé upečené čtverce podélně rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem na pečivo).

  4. Pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem spodní část čtverců. Do středu každého z nich dáme na kostičky pokrájený ananas a přiklopíme horní částí. Podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!