Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
50 ml vlažné vody
25 ml oleje
130 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
Krém:
2 pudinky bez vaření Olé Dr. Oetker
500 ml mléka
ananasový kompot (pevný podíl cca 340 g)
likér kokosový nebo vaječný, Malibu, případně rum
strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Korpus na dortovou formu 22 cm: žloutky s cukry vyšleháme do pěny, vmícháme vodu s mlékem, mouku s kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy nebo malého pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 15 minut dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Korpus pak necháme zchladnout.

  2. Během pečení a chladnutí korpusu, si dáme na cedník dobře okapat ananasový kompot. Studené mléko vyšleháme s pudinkovým krémem Olé dle návodu. Do krému přimícháme na menší kousky pokrájený ananas, pár kousků můžeme nechat na dozdobení.

  3. Vychladlý korpus prokrojíme, řezné plochy pokapeme dle chuti likérem nebo rumem. Na spodní díl nandáme a rovnoměrně rozetřeme část náplně, zaklopíme druhým dílem korpusu, lehce přimáčkneme, nandáme zbylý krém, opět zarovnáme a posypeme kokosem.

  4. Dort / řez můžeme servírovat prakticky ihned, protože korpus je lehký, navíc zvláčněný likérem, se šťavnatým krémem, ale samozřejmě mu chvilka v chladnu bude jen ku prospěchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!