Americké sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/2 hrnku cukru krystalu
3/4 hrnku třtinového cukru
lžička soli
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1 vejce
1 vanilínový cukr
1 1/4 hrnku hladké mouky
(lze použít i polohrubou)
půl lžičky sody
kousky čokolády (min. 200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Postupně smícháváme jednotlivé ingredience. Až bude vše pečlivě zamíchané, zakryjeme mísu průhlednou fólií a necháme odležet 15-20 minut. Nedávat do lednice!

  2. Předehřejeme troubu na 180°C. Po odležení dáme na plech pečící papír a pokládáme hrudky těsta na plech (viz foto výše). Na hrudky lze použít buď lžíci nebo zmrzlinovou naběračku.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10-12 minut, nebo dokud neuvidíme zlatavý povrch sušenek. Po vyndání necháme chvíli vychladnout a pak podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!