Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
6 vajec
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce Solamylu
6 lžic moučkového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na krém:
1 šlehačka (Rama Cremefine ke šlehání)
1 pudink Olé (Dr.Oetker bez vaření) kokosový
1 plechovka ananasu (cca 410gr)- kostky
meruňková marmeláda(na potření korpusu)
strouhaný kokos na posyp rolády

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si ušleháme se špetičkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.

  2. Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme dorůžova, což trvá cca 7 minut.

  3. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumem.

  4. Krém bude hotový na ten šup: Vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas. Tady máme na výběr, buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Přidáme trošku šťávy z ananasu (spíš méně než více, aby nebyl krém moc řídký). Když, tak raději šťávy přidat.

  5. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání. Ztuhne hned, během pár vteřin.

  6. Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem.

  7. Roládu pomažeme zbytkem krému a zasněžíme kokosem. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!