Africký sumeček se směsí cherry rajčátek a fenyklu

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g sumečka filety bez kůže
400 g konzerva cherry rajčátek
malá bulva čerstvého fenyklu
1 šalotka
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
sušená bazalka a
oregano dle chuti
pár lístků čerstvé bazalky nebo petrželky
snítka kopru
špetka cukru
trošku hladké mouky na poprášení ryby

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit přílohu, která nám vyhovuje, hodí se těstoviny, rýže i brambory. V hlubší pánvi ohřejeme 1,5 lžíce oleje a zesklovatíme na něm najemno nasekanou šalotku, přidáme drobně nakrájený fenykl,kápneme trošku vody a necháme změknout. Pak přidáme i celou konzervu rajčátek, přihodíme bylinky a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

  2. Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky (jaké komu vyhovují). Osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo se zbytkem oleje a kousky sumečka opečeme z obou stran dozlatova, trvá to velmi krátce.

  3. Tentokrát jsem zvolila jako přílohu penne, na ně jsem dala hustou směs rajčátek a fenyklu. Přidala opečeného sumečka, pokapala máslem a ozdobila snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!