Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

80 g Hery (másla)
80 g cukr krupice
160 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem. Pokud chceme mít drobenku bleskově hotovou, tuk rozehřejeme, vlijeme do cukru s moukou a lehce promícháme. Takto připravená drobenka se ale po upečení více na moučníku drobí a opadává.

  2. Každá kuchařka má svůj recept na drobenku, někdo preferuje mouku hrubou, někdo polohrubou, někdo dokonce hladkou. Někdo dává cukr hrubší, někdo cukr moučkový. Ale tuk by měl být vždy co nejlepší, velmi ovlivní celkovou chuť moučníku. I váhové poměry bývají různé, většinou se mouky dává tolik, kolik váží dohromady tuk a cukr.

  3. Velmi také záleží na tom, na co drobenku použijeme. Pokud posypáváme na koláči ovoce, které pustí šťávu, můžeme udělat drobenku s menším obsahem tuku. Pokud ji použijeme např. na loupáčky, měla by být mastnější, aby lépe na hladkém pečivu držela.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!