Žralok na prudko s bramborovou kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

2 steaky ze žraloka
koření na ryby
máslo
kmín celý
mouka hladká
brambory
mléko
sůl
mražený hrášek
mražená kukuřice
citron

Postup přípravy receptu

  1. Prvně dáme vařit brambory.

  2. Steaky opláchneme a osušíme. Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky zprudka opékáme. Posypeme trochou kmínu (až na pánvi při smažení, jinak by kmín opadal).

  3. Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme s máslem, přilijeme trochu mléka, nasolíme a mixujeme dokud kaše není úplně hladká a nemá správnou konzistenci.

  4. Hrášek s kukuřicí lehce osolíme (já tady používám jen trochu vegety) a zlehka podusíme na másle. Podáváme s kolečkem citronu, na talíři ať si každý dochutí sám. Jedla jsem žraloka poprvé a přišla jsem mu takhle na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!