Znojemské okurky v octě

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

5 kg drobnějších okurek nakladaček
svazek mrkve
petržele
kopru
Nálev:
1 l octa
3 l vody
50 dkg cukru
6 lžic soli
kmín
trochu hořčičného semínka
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Okurky namočíme do škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev - přivedeme k varu a 5 minut povařit. Připravíme si umyté, vysušené sklenice. Na dno sklenic vždy dáme pár koleček mrkve, petržele, snítku kopru a plníme okurkami. Okurky ve sklenicích zalijeme nálevem (2,5 cm pod víčko) a sterilujeme 15 minut při 90 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!