Znojemské šulánky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 vejce
asi 100 ml mléka
50 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
trochu strouhanky
malé sladkokyselé okurky
Na trojobal:
vejce
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř a dobře vymícháme. Po 15 min odpočinku přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě.

  2. Lžící ukrojíme kousek mletého, položíme do dlaně, na něj malou okurku a dobře ji do masa zabalíme. Takto zabalíme všechny okurky a spotřebujeme všechno mleté - pak šulánky uložíme na plech s pečícím papírem, zastříkneme olejem a upečeme v troubě při 180-200 °C.

  3. Nebo každý šulánek obalíme v trojbalu a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!