Zlaté kuře s bulgurem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
100 g másla
špetka mletého zázvoru
1/2 lžičky červené mleté papriky
špetka muškátového oříšku
1 dcl bílého vína
sůl
bulgur
zelená jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a do vlažného dáme koření a víno. Připravenou marinádou potřeme kuřecí stehna a necháme v lednici dvě hodinky odležet. Poté dáme kuřecí stehna péct do trouby. Během pečení potíráme marinádou. Pečeme do té doby, až mají stehna krásně zlatou barvu.

  2. Bulgur povaříme asi 15 minut v osolené vodě. Poté odebereme z pod kuřete trochu výpeku a uvařený bulgur na něm ještě osmahneme na pánvičce. Do osmaženého bulguru přidáme hrst nadrobno nakrájené zelené jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!