Zlaté bramborové dukátky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

bramborové těsto (jako na bramborové knedlíky)
olej
strouhanka
pikantní klobása

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem připravené bramborové těsto vyválíme do válečků asi 3cm v průměru a nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná. Vhodíme je do vařící osolené vody a uvaříme. To trvá zhruba 5 minut, jakmile vyplavou na hladinu, jsou akorát.

  2. Scedíme je a dáme do pánve s osmaženou strouhankou, ve které je obalíme.

  3. Na jiné pánvi osmahneme na kolečka nakrájenou klobásu, dukátky naservírujeme na talíř, poklademe klobásou a polijeme výpekem. Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!