Zemlbábové muffiny

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

12 plátků toastového chléba
2 jablka čerstvá či malá sklenice sterilovaných strouhaných
1/2 tvarohu měkkého
3 vejce
2 dl mléka
skořice
vanilkový cukr
2 lžíce cukru písek
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Z toastového chleba vykrojíme 3x12 koleček o 3 průměrech (spodní kolečko celé, vnitřní a vrchní lze poskládat z půlek). Průměry dle formy na muffiny - nejmenší dno, prostřední, a vrchní dle průměru formy.

  2. Jablka nastrouháme či použijeme již nastrouhaná sterilovaná, smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem. Tvaroh smícháme cukrem a jedním vejcem. Mléko smícháme se dvěma žloutky. Ze dvou bílků vyšleháme sníh spolu s cukrem dopevna.

  3. Formu vystříkáme olejem, střídavě vkládáme chléb lehce namočený v mléce, jablka, chléb, trochu tvarohu a zakončíme chlebem. Lehce stlačíme na sebe. Pečeme v troubě na 150°C dozlatova. Na upečené muffiny sáčkem nastříkáme sníh, posypeme lupínky mandlí a dopečeme na 120°C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!